Categorie portofoliu: Rețete bere

IPA “Speidel”

IPA este acronimul de la India Pale Ale. Se consideră că IPA a apărut ca rezultat al efortului masiv al Imperiului Britanic de a administra imensa colonie numită India. Transport după transport, berea trimisă trupelor din garnizoanele Indiei nu făcea față călătorei lungi pe la Capul Bunei Speranțe, dinspre Londra spre India (Canalul Suez a fost inaugurat abia…
Mai departe

Blondă Specială -“Character”

Berea  blondă, de departe cea mai cunoscută varietate, este asociată de mulți cu tipul lager, pe care noi preferăm să o denumim bere industrială. Deși marketingul uneori agresiv subliniază diverse particularități care mai de care mai caracteriale, mai specifice și mai deosebite, realitatea este că și cei mai rafinați degustători de bere se vor simți neajutorați în a…
Mai departe

Bere Leffe – Leffe Blond

O bere autentică de abație cu o nuanță specială de amăreală în plus față de alte rețete, o culoare aurie specifică și o istorie de peste opt secole.
Mai departe

Amăruie Belgiană – Light Belge

O bere bogată, puternic aromatizată, preparată în tradiția belgiană de a experimenta proporții specifice din mai multe tipuri speciale de malț. Această rețetă duce la o bere cu un gust irezistibil, arome echilibrate și o nuanță reușită de picant/floral.
Mai departe

Bere Blondă – Belgian Blonde

Berea  blondă este fără îndoială cel mai răspândit și cunoscut tip de bere. Marea majoritate a berii blonde produse la nivel global este bere de tip lager. Popularitatea acestei variante de bere și tipul de fermentație amintit nu sunt întâmplător relaționate. Câteva berării din Boemia au început, la mijlocul secolului al XIX-lea să utilizeze o tulpină…
Mai departe

Neagră de Abație – Dark Abbey

Berea neagră de abație este un tip specific de bere (recunoscut ca atare în convențiile de clasificare) produsă în tradiția berilor ale belgiene, în forma particulară a berilor negre și varietatea cu conținut de alcool mare, motiv pentru care le vom găsi și sub denumirea de strong dark ale. Rădăcinile acestei rețete se vor regăsi la…
Mai departe

Bere Brună – Brown Ale

Berea brună este o varietate  ce a apărut acum aproape trei sute cincizeci de ani, când berarii londonezi au început frecvent să folosească malț închis la culoare, preparat la temperaturi mai mari decât în mod obișnuit (caramel, precum și o varietate mai intens colorată, malțul chocolat). În mod tradițional se referă la o varietate de bere cu…
Mai departe

Bere Rubin – Belgian Ruby

Berea "rubin", prezentată aici într-o variantă belgiană, este o bere specială ce te duce cu gândul la un vin roze discret parfumat. Culoarea este dată de malțul cu conținut ridicat de melanoidine, compuși complecși rezultați prin combinația dintre aminoacizi și zaharuri, prin reacția Maillard, aproape de punctul de fierbere al apei (și suplimentată de florile de hibiscus). Prin contrast,…
Mai departe

Bere Chihlimbar – Amber ale

Berea "chihlimbar" este o varietate distinctă între berile de tip ale. Culoarea este dată de utilizarea unor varietăți de malț speciale, denumite generic "caramel", preparate la temperaturi mai mari decât malțul Pale ale. Tradițional, berea amber ale a apărut atunci când berarii din Flandra au adaptat stilul englezesc de berărit cu aceste soiuri de malț…
Mai departe