Malț Chocolat – 5 Kg

Malt-Chocolate

42,54 lei TVA inclus

Malțul Chocolat  este o varietate intens caramelizată, de o culoare brun închis intensă de unde îi vine și numele. Este folosit în cantități de obicei mici pentru a corecta culoarea sau a obține beri brune și negre, inducând un gust de nuci și aromă specifică de cereale prăjite.

Categorie: Etichete: ,

Descriere produs

Culoare must obținută: 900 EBC/ 340,1 Lovibond

Caracteristici
Malțul Chocolat  este o varietate intens caramelizată, de o culoare brun închis intensă. Se obține prin torefiere la 220 °C și răcire rapidă atunci când se atinge culoarea dorită. De la această culoare, prin analogie, îi vine și numele. Este folosit în cantități de obicei mici pentru a corecta culoarea sau a obține beri brune și negre, cu gust de nuci și aromă specifică de cereale prăjite. Este similar malțului negru, însă conferă berii mai puțin gust amar, datorită controlului strict al procesului de uscare.
Utilizare
Folosit (de regulă până la 7 % din totalul malțului) în rețetele de beri brune, negre, precum porter, stout și brune de tip ale.
Stocare și valabilitate
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase  (< 22 °C) și uscate (< 35 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de 24 de luni în stare întreagă și timp de 3 luni pentru malțul măcinat.
Ambalare
  • În cutii de carton pentru comenzi sub 25 Kg
  • în sac de rafie dublat cu folie protectoare PP pentru comandă  de 25 Kg
  • Pentru comenzi peste 50 Kg vă rugăm să ne trimiteți o cerere de ofertă din meniul contact!

Un produs Castle Malting.

Informații suplimentare

Greutate 5.1 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.