Malț Cara ruby – 5 Kg

Malt-Cara50

34,81 lei TVA inclus

Este un malț de tip caramel ce dă berii o aromă intensă, dulce, de zahăr caramelizat și o culoare intensă de chihlimbar. O caracteristică distinctivă este sticlozitatea (datorată conținutului mare de proteine din endospermul seminței). Este utilizat cu preponderență în berile brune de tip ale, brune de Flandra, bock  și ale scoțiene.

Categorie: Etichete: ,

Descriere produs

Culoare must obținută: 50 EBC/ 19,3 Lovibond

Caracteristici
Este un malț de tip caramel obținut prin germinare la temperatură mare și uscare în jur de 220 °C, care dă berii o aromă intensă, dulce, de zahăr caramelizat și o culoare intensă de chihlimbar cu nuanțe roșiatice. O caracteristică distinctivă a malțurilor de tip caramel este sticlozitatea, aspectul translucid pe care îl au în secțiune boabele de orz bogate în substanțe proteice, ceea ce îi conferă capacitatea de a produce beri spumoase și cu stabilitate mai bună.
Utilizare
Este utilizat cu preponderență în berile brune de tip ale, brune de Flandra, bock  și ale scoțiene. Se utilizează de regulă în proporție de până la 25% din totalul de malț.
Stocare și valabilitate
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase  (< 22 °C) și uscate (< 35 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de 24 de luni în stare întreagă și timp de 3 luni pentru malțul măcinat.
Ambalare
  • În cutii de carton pentru comenzi sub 25 Kg
  • în sac de rafie dublat cu folie protectoare PP pentru comandă  de 25 Kg
  • Pentru comenzi peste 50 Kg vă rugăm să ne trimiteți o cerere de ofertă din meniul contact!

Un produs Castle Malting.

Informații suplimentare

Greutate 5.1 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.